Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
402,21 Ft
Font
479,31 Ft
Bitcoin
63,748 $

Ronaldo elárulta, mikor tervez visszavonulni

A portugál klasszis arról is szólt, hogy szerinte „hülyeség” azt találgatni, hogy ennyi idősen milyen képességekkel rendelkezik, de azt is megemlítette, hogy miért nem záporoznak a neki címzett ajánlatok.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Jon Super
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Manchester United játékosa, Cristiano Ronaldo az elmúlt időszakban nem azért került a hírekbe, mert újabb emberfeletti teljesítményt nyújtott a pályán, sokkal inkább a klubbal és az edzővel kialakult feszültségről szóltak a jelentések: most úgy nyilatkozott, egyáltalán nem kételkedik abban, hogy még mindig képes elit szinten játszani.

Ronaldo igen komótosan kezdte a szezont, miután a 2021-22-es szezonban visszatért az Old Traffordra, a csapatot pedig nem tudta a legjobb négy közé repíteni, a trófea pedig sajnos csak álom maradt. Miután a United visszatért az Európa Ligába, a 37 éves játékos is nehéz szezont élt meg, hiszen a tíz Premier League-mérkőzésen mindössze egyszer talált a hálóba. Soron kívül Puskás Peti is reagált: „Megöltetek ismét egy gyermeket, tönkretettetek egy családot”

Az a bizonyos interjú

A Piers Morgannel készült interjúja bombaként robbant a sajtóban, melyben a játékos igen keményen kritizálta edzőjét, illetőleg a klub infrastruktúráját. Annak ellenére, hogy elismerte, „nehéz lenne” elhagyni a klubot, „elkerülhetetlen” a januári távozás.

Az elmúlt hónapokban több jelentésben is arról írtak, hogy egyetlen klub sem mutatott konkrét érdeklődést a portugál iránt: a Bayern München például eladta Robert Lewandowksit és még csak nem is gondolkodtak azon, hogy Ronaldóval pótolják, még úgy sem, ha épp elérhető lenne az átigazolási piacon.

Ennek kapcsán joggal merül fel a kérdés:

Elég jó-e Ronaldo ahhoz, hogy egy topcsapatban játsszon?

Ő maximálisan hisz abban, hogy a válasz: igen. Arra a kérdésre, hogy képes-e még mindig elit szinten játszani annak ellenére, hogy februárban betölti a 38. életévét, Ronaldo nemes egyszerűséggel kijelentette:

„Számomra ez egy hülye kérdés. Mit mondanak az emberek? Senki sem ugyanolyan. Napról napra öregszünk. Mindannyian megértjük ezt, és ez teljesen normális. Alkalmazkodni kell. És azt hiszem, hogy ebben a játékban senkinek sem olyan agya van, ami alkalmazkodik a korához. Nem akarok beképzelt lenni, hogy azt mondom, ugyanolyan vagyok, mint 20 évesen, természetesen nem. De alkalmazkodom és okos vagyok, hogy ismerjem erősségeimet, hogy mire vagyok jó. Még mindig magas szinten játszom és gólokat lövök, és továbbra is gólokat fogok lőni, ha az elmém tiszta és boldog.”

Ahogy a football365.com is írja, Ronaldónak nem sok választása maradt a nyáron, minthogy a Manchester Unitednél maradjon, hiszen az egyetlen ajánlata Szaúd-Arábiából érkezett, amit „hulladékként” jellemzett. Szerinte az elmúlt három hónap pletykái vele kapcsolatban teljes mértékben tévesek, sőt, állítása szerint „jól érzi magát” a Unitednél, ezért nem ment el.

Végezetül arra is fény derült, hogy mikor tervez visszavonulni: úgy véli, ez lehet az utolsó világbajnoksága, és úgy tervezi, hogy 40 évesen visszavonul. Úgy fogalmazott, még két-három évet szeretne játszani, és tökéletesnek találja a kerek számot, noha azt sugallta, hogy még semmi sem biztos a visszavonulás kapcsán – „soha nem tudhatod, mi fog történni”.