Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Orbán Viktor 1956-ról: a mi Zelenszkijünket később kivégezték

Orbán Viktor miniszterelnök ismét a tűzszünet, a béketárgyalások, illetve a béke mellett érvelt, hangsúlyozván, a magyarok pontosan tudják, milyen a brutalitás és a háború, mert volt benne részük, többek között 1956-ban.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karl Nehammer osztrák kancellárral és Aleksandar Vucic szerb államfővel, a magyar-osztrák-szerb plenáris megbeszélés után tartott közös sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2022. október 3-án. A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés volt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán a jelenlegi helyzet kapcsán azt mondta, az embernek az egyik vagy a másik lábára kell állnia, eldöntenie, hogy mit akar. „Vannak, akik arról beszélnek, hogy a háborút meg kell nyerni.” Mások pedig arról beszélnek, hogy azonnali tűzszünetre, utána pedig béketárgyalásokra van szükség.

Ez az, amit Magyarország képvisel, Orbán Viktor már régóta hangsúlyozza ennek a fontosságát, és legutóbb, amikor Berlinben járt, szintén téma volt. Megemlítette, egy ilyen szabadságharcos nép, mint a magyar, miért a béke oldalán van.

Orbán ilyenkor mindig elmagyarázza, Magyarország tudja, milyen a keletről jövő szovjet hadsereghez köthető brutalitás, és milyen lehet most az oroszok ellen harcolni. „Még azt is mondhatjuk talán, hogy a mi Zelenszkijünket, az akkori magyar miniszterelnököt később kivégezték. Tehát mi tudjuk, mi a brutalitás és mi a háború.”

A magyarok nem véletlenül harcoltak a forradalom oldalán 1956-ban

Kiemelte, a magyarok 1956-ban nem azért harcoltak, mert azt gondolták, le fogják győzni a Szovjetuniót. Amiatt vállalták a szabadságharcot, hogy kikényszerítsünk egy tűzszünetet, egy béketárgyalást, hogy annak a végén az oroszok megegyezzenek a nyugatiakkal egyfajta semlegességről, mint azt Ausztria is elérte akkoriban.

Szerinte valahogy a nagyot, az erőset rá kell kényszeríteni arra, hogy feladja a terveit. Ezt katonai győzelemmel aligha lehet elérni, emiatt van szükség béketárgyalásokra, melynek kapcsán Orbán azt mondta, van egy „béketárbor”, élen a pápával, akik ezt kezdeményezik.

Úgy látja, hogy világtényezőnek számító amerikai üzletemberek is ezt képviselik, mert amíg a háború tart, és a Nyugat szankciókkal válaszol, az infláció, az energiaárak nem fognak csökkenni.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.