Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,51 Ft
Euró
389,27 Ft
Font
453,55 Ft
Bitcoin
64,306 $

Putyin szerint a Nyugat fel akarja darabolni Oroszországot

Az orosz elnök úgy véli, hogy a nyugati hatalmak Oroszország meggyengítésére törekednek. Felidézte a Szovjetunió szétesésének „csapását” is.

MTI/METZEL/SPUTNIK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Kreml nagytermében tartott ünnepségen Vlagyimir Putyin aláírta azon megszállt ukrán régióknak az Oroszországhoz történő csatolását, melyeken az elmúlt napokban népszavazást tartottak. Azonban az orosz elnök beszédében nem felejtette el megemlíteni a nyugati hatalmakat sem.

Putyin többször is elmondta, hogy a Nyugat célja Oroszország meggyengítése, és új lehetőségeket keresnek arra, hogy országát kisebb államokra bontsák, melyek aztán egymással harcolnának – írja a Sky News. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

„1991-ben a Nyugat azt hitte, hogy a Szovjetunió nem fog visszatérni. Szörnyű 1990-es éveket éltünk át, de Oroszország ellenált, erősebb lett, és elfoglalta megérdemelt helyét” – folytatta beszédét Putyin.

„Oroszország nagyszerű ország, nagyszerű társadalommal, és nem fog hamis szabályok szerint élni” – tette hozzá, majd kifejtette, hogy a Nyugat „kettős és hármas mércével mér”, Oroszországot pedig „hülyének nézi”.

Felemlegette továbbá a nukleáris fegyvereket is, szerinte az USA teremtette meg a precedenst a használatukra, amikor a második világháborúban atombombát dobott Hirosimára és Nagaszakira.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.

Jön az F1-es Miami Nagydíj, élőben adja a tv

Már 21 órától érdemes figyelni az eseményeket a Miami Nagydíjon, kezdve a pilótaparádéval, ami mindig érdekes és látványos.

Emberi csontokra bukkantak Ajkán egy tóban

Emberi csontokra bukkantak egy tóban Ajkán, ami miatt nyomozást indított a rendőrség, egyelőre keveset tudni a csontokról.