Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Putyin aláírta a megszállt ukrán régiók Oroszországhoz való csatolását

MTI/EPA/GAVRIIL GRIGOROV
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Ezt követően ismét felszólította Ukrajnát, hogy azonnal hagyjon fel minden katonai művelettel, és tartsa tiszteletben a „nép akaratát”.

Vlagyimir Putyin a Kreml Szent György-termében tartott ünnepségén szólalt fel, ahol aláírta annak a négy ukrán régiónak, Donyecknek, Luhanszknak, Herszonnak és Zaporizzsjának az Oroszországhoz való csatolását, ahol a napokban népszavazást tartottak. Az elnök leszögezte, hogy a választások eredménye végleges.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Putyint több százan várták az eseményen, ahol elmondta, hogy Kijevnek vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz, az ukrán hatóságoknak pedig „tiszteletben kell tartaniuk a nép akaratának kinyilvánítását”.

Az orosz elnök kiemelte, hogy minden erejükkel meg fogják védeni a területeiket és mindent megtesznek az emberek biztonságáért. Putyin hozzátette, hogy a „különleges katonai műveletben” harcoló orosz katonák hősök, majd egyperces néma csendre szólított fel azokért, akik továbbra is a harctéren vannak.

Az ünnepség végén Putyin és a négy elcsatolt terület oroszpárti vezetői meglehetősen szokatlan, ötös kézfogásban jelezték az összefogást, majd a teremben lévők közösen, felállva hallgatták az orosz himnuszt – írja a Sky News.