Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,02 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
59,366 $

Zelenszkij: az oroszok célja, hogy „megfosszák az embereket a fénytől és a melegtől”

Elmondása szerint több régióban is elment az áram, máshol pedig részleges áramkimaradásokkal küzdenek.

Fotó: Az ukrán elnöki sajtóhivatal által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán kormány, valamint svájci, román és észak-macedón parlamenti küldöttségek tagjaival tanácskozik Kijevben 2022. április 27-én. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ukrajna nemrégiben azzal vádolta az orosz katonákat, miszerint a civil infrastruktúra ellen indítottak támadást, egyfajta ellenválaszként az ukrán csapatok hétvége folyamán végrehajtott gyors offenzívájára Harkovban.

Egyes ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy a bombázások célpontja egy harkovi hőerőmű, valamint több vízügyi létesítmény volt, amelyek széles körben okoztak áramkimaradásokat, erről pedig Volodimir Zelenszkij is beszámolt Twitteren. Soron kívül Repülő Suzukit kaptak lencsevégre Kőbányán – ezért kell körültekintően előzni (videó)

Az ukrán államfő vasárnap késő este közzétett bejegyzésében azt írta, az oroszok célja nem a katonai létesítmények eltalálása volt, hanem az, hogy „megfosszák az embereket a fénytől és a melegtől” – írta a Sky News.

Majd kifejtette, Harkovban és Donyeckben teljesen elment az áram, míg Zaporizzsja, Dnyipropetrovszk és Szumi környékén részleges áramkimaradásokkal küzdenek, ám Moszkva ezúttal is tagadta, hogy a hadserege szándékosan vette volna célba az ukrán civileket.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.