Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

Letiltották a kínai piacról az USA két legnagyobb chipgyártóját

Egyelőre csak részlegesen, ám ez is jól jelzi az amerikai kormány szándékát, miszerint saját technológiával nem szeretnék helyzetbe hozni egyik legnagyobb riválisukat.

Fotó: Unsplash/Olivier Collet
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Amerika két legnagyobb chipgyártóját arra utasította az amerikai kormány, hogy ne adjanak el Kínának olyan technológiát, amelyet mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekhez lehet felhasználni.

A világ legnagyobb grafikus chipgyártói közé tartozó Nvidia és AMD közölték, az amerikai kormány felszólította őket, hogy állítsák le bizonyos nagy teljesítményű chipek exportját a világ második legnagyobb gazdaságába. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Az Nvidia tájékoztatása szerint az amerikai tisztviselők úgy látják, fennáll a potenciális kockázata, hogy a termékeket katonai célokra, vagy ahhoz köthető fejlesztésekhez használják Kínában, ehhez pedig a legkevésbé sem szeretnének hozzájárulni, írja a CNN.

A korlátozások a meglévő A100-as és a már bejelentett H100-as lapkákra, valamint az ezekhez köthető valamennyi rendszerre vonatkoznak, és azonnal hatályba lépnek, áll a vállalat közleményében.

A lépés mintegy 400 millió dollárral csökkentheti az Nvidia ezen üzletágának eredményét, olvasható a cég amerikai szabályozó hatósághoz benyújtott beadványában.
A hír nyilvánosságra kerülése után az NVIDIA részvényei 6,6 százalékkal, az AMD részvényei pedig 3,7 százalékkal estek a szerdai tőzsdezáráskor.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.