Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,05 Ft
Euró
401,00 Ft
Font
478,67 Ft
Bitcoin
60,663 $

ESPN: örülnek a Manchester United öltözőjében, hogy Cristiano Ronaldo távozni akar

Érdekes információk birtokába jutott az amerikai sportcsatorna, amely jól jellemzi a Manchester United öltözőjében uralkodó hangulatot.

...svg content...Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa, mután csapata vesztett a Brighton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 7-i mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Peter Powell
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo kétségtelenül a történelem egyik legjobb játékosa, aki Lionel Messivel együtt a futball egyik legszebb korszakát fémjelezte. Ronaldo azonban már 37 éves, amelyet egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Amikor Ronaldo visszatért tavaly a Manchester Unitedhez, a szurkolók nagyobb része kitörő örömmel fogadta, a futballal mélyebben foglalkozók azonban akkor is sejtették, hogy a portugál klasszis beillesztése a csapatba komoly fejfájás lesz. Soron kívül Elhunyt egy várandós nő és magzata a szegedi klinikán

Cristiano Ronaldo alapvetően szabad pozícióban kíván játszani, maga szereti kialakítani a helyzeteket, illetve kiváló kiszolgálást igényel, ha nem maga alakítja őket ki. Ez azt is jelenti, hogy kompromittálni kell némileg a csapatjátékot annak érdekében, hogy Ronaldo kiteljesedjen.

A Manchester United esetében pedig ez azért is volt problémás, mert Bruno Fernandes személyében már volt egy ilyen játékosuk, aki kevés megkötéssel játszik. Két ilyen jellegű játékost egy csapat sem bír el igazán, ez pedig tavaly is látszott.

Az is egyértelműen kiderült, hogy Cristiano Ronaldo nehezen viseli, hogy a Manchester United játékosai már nincsenek azon a szinten, mint amikor távozott. Ettől pedig szemmel láthatóan frusztráltabb lett, ez pedig az öltözői hangulatban is lecsapódott.

Az ESPN beszámolója szerint több forrásuk is megerősítette, hogy Ronaldo rendkívül megosztó figura lett az öltözőben. Azzal nincs senkinek baja, hogy mindenkitől a maximumot várja el a pályán, azonban az elvárásai így is túl magasak.

Mint az amerikai sportcsatorna fogalmaz, Ronaldo azt várja a Harry Maguire és Marcus Rashford szintű játékosoktól, hogy Rio Ferdinand és Wayne Rooney szintjén játszanak, és a források szerint nehezen viseli, hogy ez nem így történik.

Az ESPN-nek azt is megerősítette a forrás, hogy amikor Ronaldo júliusban nyilvánosságra hozta, hogy távozni akar a Manchester Unitedtől, akkor a csapattársai nagyobb része ezt örömmel fogadta, mert állításuk szerint Ronaldo „igazi pattanás lett az öltöző s***én”.

Cristiano Ronaldo ráadásul Erik Ten Haggal sem indította jól a kapcsolatát, ugyanis nem csatlakozott a csapat thaiföldi és ausztráliai előszezonos meccseihez, ráadásul a holland menedzser is utalt rá, hogy könnyebb lenne a portugál nélkül.

Ronaldo kapcsán viszont az a nehézség, hogy már igazán senki nem akar vele kockázatot vállalni: a legnagyobb csapatokhoz nem fér be, a legtöbb csapatnak túl magas a fizetése, így nehéz potenciális vevőt találni az ötszörös aranylabdás klasszisnak.