Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,25 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
453,02 Ft
Bitcoin
64,178 $

Orbán Dallasból üzente meg: vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben

Orbán Viktor azon a véleményen van, hogy sosem lesz béke, ha Oroszország és az USA nem ül le tárgyalni egymással.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában – hangsúlyozta a magyar miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédében.

Orbán Viktor jelezte: Ukrajna Magyarország szomszédja, és „teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük”. Azt mondta: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön.

A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét. Csak erős vezetők képesek békét teremteni – mutatott rá a Orbán Viktor. Hozzétette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben – mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédében.

Orbán Viktor úgy fogalmazott:  „barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban”. Emlékeztetett: idén az Egyesült Államokban félidős választásokat tartanak, azt követően, 2024-ben pedig elnök- és kongresszusi választást. Európában ugyanebben az évben európai parlamenti választások lesznek. Ez a két helyszín fogja meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját – jelezte a magyar kormányfő.

(MTI)

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.