Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,34 Ft
Euró
385,73 Ft
Font
448,65 Ft
Bitcoin
61,809 $

Beindult a sörfogyasztás, egyre többen választják a Heinekent

A cég a vártnál jobb első féléves eredményről számolt be, amely arról tanúskodik, hogy a fogyasztók még az inflációs nyomás ellenére is több sört vásárolnak.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Heineken közleménye alapján 7,6 százalékos sörmennyiség-növekedést tapasztaltak, amely a második negyedévben gyorsult, és minden régióban bővült, legfőképp az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Amerikában és Európában, ahol többen fogyasztanak bárokban és éttermekben.

A vállalat korábban célul tűzte ki, hogy 2023-ra 17 százalékra emeli üzemi marzsát, azonban februárban kétségbe vonta ennek teljesíthetőségét, miután egyre növekvő gazdasági bizonytalanságról és meredeken emelkedő inputköltségekről érkeztek hírek. Soron kívül Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-es autópályán

A hétfői eredmények azonban messze felülmúlták a várakozásaikat, hiszen jelentős profitra tettek szert az áremeléseknek köszönhetően, amely annak az eredménye, hogy a fogyasztók a drágább, prémium söröket emelik le elsősorban a polcokról – írta a Reuters.

Dolf van den Brink vezérigazgató elmondta, a sörpiac nagyon rugalmasnak tűnik, egyelőre pedig semmi jele nincs annak, hogy a magas infláció visszafogná az alkoholfogyasztást, emellett kilátásba helyezték, hogy az árrés stabil marad vagy szerényen növekedni fog az idei évben.