Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

A Pfizer RSV-vakcinája másfél év után kevésbé hatékony a vírussal szemben

A klinikai vizsgálatok eredményeiből derült ki, hogy a Pfizer RSV vírus (Respiratorikus Szinciciális Vírus) elleni, 60 év felettiek számára kifejlesztett vakcinája 18 hónap eltelte után kevésbé hatékony.

További Hírek

Tavasszal a lakosság 36 százaléka döntött amellett, hogy a pártra szavaz, azonban az adatok szerint még tovább bővült a támogatóik száma.

A magyar válaszadók 73 százaléka egyetért azzal, hogy csak a magyar rendszámú autókba lehessen kedvezményes áron üzemanyagot vásárolni.

Az UEFA technikai hibára hivatkozva érvénytelennek nyilvánította a korábbi sorsolás eredményét, és egy újat írt ki, melynek már meg is születtek az eredményei.

A jobboldali hárompárti Spolu (Együtt) koalíció nyerte Csehországban a szombaton délután zárult képviselőházi választást. A szavazatok 99,9 százalékát összegző Cseh Statisztikai Hivatal szerint a Spolu megkapta a szavazatok 27,75 százalékát.

A szavazatok összesítése még mindig tart, a legfrissebb részeredményekről azonban már be tudunk számolni.

A Magyarország által az EU-n keresztül beszerzett Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinája biztonságos és "robusztus" immunválaszt váltott ki az 5 és 11 év közötti gyermekek klinikai vizsgálatában.

Az amerikai CDC pénteken ismertette kutatási eredményeit, melyek alapján az oltatlanok sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve a vírussal szemben.

A kutatók olyan nanorészecskéket használtak, melyek többféle influenzatörzs ellen is védelmet nyújthatnának.

A koronavírus elleni antitestek a koronavírussal fertőzött betegek vérében a fertőzés után még legalább nyolc hónapig megmaradtak – közölték olasz kutatók kedden.

A dél-koreai járványügyi ügynökség tájékoztatása alapján az AstraZeneca és a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának már az első dózisa is legalább 86 százalékos védelmet nyújt a fertőzés ellen a 60 évesnél idősebb emberek esetében.