Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,54 Ft
Euró
385,20 Ft
Font
450,92 Ft
Bitcoin
69,985 $

Az EU felszólította Oroszországot, álljon le a barbár támadásaival

Újabb és újabb civilek, gyerekek halnak meg az ukrajnai háborúban, amit az Európai Unió sem tud tétlenül nézni.

...svg content...Fotó: A mentőalakulat tagjai Vinnicjában 2022. július 14-én, miután orosz rakétatámadás érte a nyugat-ukrajnai várost. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Sokakat megrázott a Vinnyica városát ért támadás, amiről több felvétel is kiszivárgott az internetre. Több mint megrázó, amiket láttunk, köztük a gyerekáldozatokkal, akiknek esélyük sem volt a túlélésre.

Eddig legkevesebb 23 áldozatról tudni, akik között gyerekek is vannak. Több mint 100-an sebesültek meg az orosz rakétatámadásban, sokuk állapota súlyos, így még lehetnek újabb áldozatok. Soron kívül Filmtörténeti szenzációról számoltak be az Egri Csillagok kapcsán

Az EU is elítéli az Oroszország által végrehajtott akciót, amit Ukrajna terrorcselekménynek minősít, és szerintük ez egy újabb példa arra, hogy az oroszok népirtást követnek el, szándékosan célozzák a civileket.

Josep Borrell, az EU külügyi vezetője és Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos is azt mondta, Oroszországnak fel kell hagynia a barbár viselkedéssel, amiről a The Guardian is beszámolt a Kyiv Independenten keresztül.

Borrell hozzátette, háborús bűncselekménynek minősül, amit az oroszok csinálnak a civilek elleni támadásokkal. Összesen három rakéta csapódott be az ukrán város kulturális központjába és egy civil épületbe, miközben az emberek nyugodtan sétáltak odakint.

A 370 ezer lakosú városban hirtelen a káosz lett úrrá, mindenki pánikszerűen kezdett el menekülni. Zelenszkij nyílt terrorcselekménynek minősítette a támadást, és szerinte Oroszország minden egyes nap civileket gyilkol, ukrán gyerekekkel végez, és olyan polgári létesítményeket vesz célba, ahol nincs katonai célpont.

Vérfagyasztó videó készült a legritkábban mutatkozó mélytengeri ördöghalról

600 méter mélyen fedezték fel egy kutatórobottal, videót is készítettek a különös lényről.