Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

„Több millió rúpiát” találtak az elnök rezidenciáján a Srí Lanka-i tüntetők

A helyi lapok beszámolója alapján a megtalált pénzt átadták a biztonsági egységeknek.

...svg content...Fotó: Könnygázzal oszlatják a Gotabaja Radzsapaksza Srí Lanka-i elnök lemondását követelő tüntetőket Colombóban 2022. július 9-én. Az ázsiai ország függetlensége 1948-as elnyerése óta nem tapasztalt léptékű gazdasági válsággal küszködik. MTI/EPA/Csamila Karunaratne
Ázsia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Daily Mirror vasárnapi jelentéséből kiderül, miszerint a Srí Lanka-i demonstrálók „nagy összegű pénzre bukkantak”, miután megrohamozták Gotabaja Radzsapaksza elnök palotáját, amelyet teljesen elfoglaltak.

Számos videó terjedt el a közösségi oldalakon, amelyeken a tüntetők a megtalált „több millió rúpiát” számolják, az államfő medencéjében úsznak, a konyhájában étkeznek vagy a szobáiban szállnak meg, a cikk pedig arra is kitért, miszerint a teljes összeg átadásra került a biztonsági egységek részére. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

Szombaton több ezer tüntető vonult utcára Colombóban, hogy az elnök lemondását követeljék, a zavargások során pedig több mint 40 fő megsérült, emellett Ranil Wikremeszinghe miniszterelnök rezidenciáját is megtámadták, amelyet később felgyújtottak.

Wikremeszinghe a TASS-nak adott exkluzív interjújában elmondta, Srí Lanka „a modern történelem legsúlyosabb válságával néz szembe”, amely egyetlen korábbi gazdasági nehézséghez sem hasonlítható, az ennek következtében kirobbant tüntetések pedig április eleje óta tartják lázban az országot.

A miniszterelnök rámutatott, hogy gyakorlatilag mindenből hiányt szenvednek, legfőképp élelmiszerekből és gyógyszerekből, valamint becslései szerint három vagy még több évbe fog telni, mire a gazdasági válságból kilábalnak.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.