Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,57 Ft
Euró
389,14 Ft
Font
455,01 Ft
Bitcoin
59,535 $

Macron szerint nem szabad megengedni Putyin győzelmét

A francia elnök sokszor beszélt telefonon az orosz kollégájával az ukrajnai háború kapcsán, ám egyelőre ő sem bírta jobb belátásra Oroszország első emberét.

Fotó: Emmanuel Macron francia államfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort Breganconban 2019. augusztus 19-én. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Nem szabad megengedni az orosz diadalt az ukrajnai háborúban, a világ legfejlettebb iparú demokráciáit összefogó G7 csoport ezért addig folytatja Ukrajna támogatását, ameddig csak szükséges – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök kedden a Hetek németországi csúcstalálkozója után.

A francia államfő a találkozó helyszínén, a Bajorország tartományi Elmau kastélyszállóban (Schloss Elmau) tartott tájékoztatóján a világrend destabilizálására tett orosz kísérletnek nevezte az Ukrajna elleni agressziót. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Mint mondta, Oroszország nem tudja megnyerni ezt a háborút, és nem is szabad megengedni neki a győzelmet. A G7 csoport ezért a szükséges intenzitással folytatja Ukrajna támogatását.

Kiemelte: nagyon reméli, hogy az év végéig sikerül véget vetni a harcoknak. Azzal kapcsolatban, hogy a kremencsuki bevásárlóközpontra mért rakétatámadás után Volodomir Zelenszkij ismét sürgette, hogy minősítsék terrorizmust támogató államnak Oroszországot, a francia elnök kijelentette: „szankciókat alkalmazunk Oroszország ellen, és ehhez nincs szükségünk semmilyen minősítésre”.

Kifejtette, hogy Franciaország az ukrán államfő által követelt minősítés átvétele helyett inkább közreműködik a „háborús bűncselekmények” feltárásban. Mint mondta, a tények minősítése a háborús bűncselekmények ügyében eljáró bíróságok feladata. Franciaország az igazság feltárását szakértőkkel, nyomozókkal segíti.

A támogatás célja a tények megállapítása és az elkövetők azonosítása, valamint annak biztosítása, hogy az ukrán és a nemzetközi igazságszolgáltatás felelősségre vonhassa őket – hangsúlyozta  Emmanuel Macron.

(MTI)

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Ez az öt csapat biztosan ott lesz a Bajnokok Ligájában

Miután a Borussia Dortmund parádés győzelmet aratott szerdán, eldőlt, mely csapatok indulhatnak a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában.