Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Medvegyev: Moldova csak úgy tud az EU-hoz csatlakozni, ha létrehoznak egy „nagy Romániát”

Kétségtelenül a hét egyik legfontosabb híre az volt, hogy az Európai Unió megadta a tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának.

Maia Sandu moldovai elnök (j) sajtótájékoztatót tart Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével Chisinauban 2022. május 4-én. MTI/EPA/Dumitru Doru
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi elnöke és miniszterelnöke szerint Moldova Európai Uniós tagsága lehetséges, de nem közvetlenül, hanem közvetett módon egy „nagy Románia” létrehozásával – idézte a FARS.

„Moldova beállt a hosszú sorban az EU-csatlakozásért, ami évtizedekig fog tartani. Jó utat! De ők hamarabb akarják! Ebből fakadóan lehet máshogy is EU-tagságot szerezni: egy nagy Románia létrehozásával” Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Medvegyev szerint a román politikusok már régóta nyomnak körtáncot Moldova körül, napjainkban szó szerint ez történik. Mint fogalmazott, ez rendkívül szórakoztató, viszont a következmények kevésbé lehetnek azok.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a bejelentést követően kijelentette, hogy ez az Európai Unió belső ügye, hogy kinek garantálnak tagjelölti státuszt, de hangsúlyozta, hogy ezzel a folyamattal nem okozhatnak nagyobb problémát, mint ami jelenleg van.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Peszkov hangsúlyozta azt is, hogy a volt szovjet tagköztársaságoknak adott tagjelölti státusz nem ronthatja tovább Brüsszel és Moszkva kapcsolatát, ugyanakkor elmondta, hogy Moldova sajnos azzal asszociálja a tagjelölti státuszát, hogy oroszellenes politikát folytat.

A szóvivő elmondása szerint attól, hogy tagjelöltek lettek, még nem biztos, hogy tagok is lesznek. Mint hangsúlyozta, a szovjet időkben diplomataként dolgozott Törökországban és ők is mindent meg próbáltak tenni az európai integrációért, mégsem jártak sikerrel.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.