Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Tovább harcolnak a pedagógusok, fogadja őket az új kormány

A Pedagógusok Szakszervezete jelentette, miszerint ma délután lesz az első sztrájkbizottsági tárgyalás az új kormány képviselőjével, Maruzsa Zoltánnal.

Fotó: Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszédet mond a pedagógusnap alkalmából odaítélt szakmai díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy a költségvetési tervezet alapján nagyon is úgy tűnik, hogy nem várható növekedés a pedagógus bértáblában, ha azonban a tanárok nem fognak megfelelőbb ajánlatot kapni, akkor a szeptemberi tanév indulásakor gondok adódhatnak majd.

Az érdekképviseletek az április 3-ai parlamenti választások miatt függesztették fel a tárgyalásokat a kormánnyal, ám azt már korábban is jelezték, hogy a jobb munkafeltételekért vívott harcot az új kormánnyal is folytatni fogják. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Szabad Európának tett nyilatkozatában azt mondta, hogy Maruzsa Zoltán államtitkárt küldik a bértárgyalásokra. Majd azt is hozzátette, hogy jelenleg sokkal rosszabb az oktatási helyzet, mint fél évvel ezelőtt volt, ezért nem romlottak az alkupozícióik – számolt be a Portfolio.

Mindemellett úgy véli, ahogy egyre kevesebb tanár lesz a pályán, így egyre nagyobb kényszer nehezedik majd a kormányra, hogy megállapodásra jusson a pedagógusokkal, ezért mindenkinek az az érdeke, hogy a tárgyalások mielőbb elkezdődhessenek az érintett felek között.

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újabb nagy baleset történt az M3-ason, négy kamion ment egymásnak

Rövid időn belül ez már a harmadik nagyobb baleset az M3-as autópályán, ezúttal négy kamion futott egymásnak.