Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

A CIA titkos börtönöket hozott létre Ukrajnában, állítja egy oroszbarát ügynök

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat volt ügynöke azt is tudni véli, hogy mióta léteznek ezek az országban.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Vaszilij Prozorov, az Ukrán Biztonsági Szolgálat korábbi ügynökének állítása szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség Viktor Juscsenko volt ukrán elnök kormányzása idején kezdte el létrehozni titkos börtöneit Ukrajnában – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

„Az USA által üzemeltetett titkos börtönök nem számítanak újdonságnak Ukrajnában. Juscsenko elnök idejében hozták létre ezeket, amikor Ukrajna először hódolt be nyíltan a nyugati világnak, olyan, nemzetközi terrorizmussal gyanúsított emberek számára, akik nem ukrán állampolgárok” – mondta Prozorov.

A 2014-es puccs után az SZBU-nál a törvények semmibe vétele, a bíróságon kívüli megtorlások alkalmazása, a kihallgatások illegális módszerei, a bebörtönzések váltak normává, a nyugati módszertan alapján” – folytatta.

Prozorov, aki jelenleg az Ukr Leaks csoport vezetője korábban az SZBU dokumentációs részlegét irányította, azonban később értékes információk birtokában az oroszok által felügyelt területekre menekült.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.