Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Pusztítás, pusztítás és pusztítás Mariupolban, amerre csak a szem ellát (videó)

Újabb felvétel érkezett az elesett Mariupolról, mely már az oroszok kezén van.

Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mariupol városa az orosz-ukrán háború egyik legnagyobb vesztese: az orosz hadsereg válogatás nélkül és kegyetlen módon ostromolta a várost, s a Kreml állításaival ellentétben az orosz erők támadásai nem csupán a katonai létesítményekre korlátozódtak, ezt pedig a városban készült fotók és videók is alátámasztják.

Az oroszok már a háború első napjaiban is a városra fókuszáltak, ám a valódi ostrom március 2-án vette kezdetét: fokozatosan egyre masszívabb támadásokat intéztek a város ellen, majd április 22-én Mariupol utolsó védői, valamint több száz civil menekült a mariupoli Azovsztal acélmű alatt húzódó alagútrendszerbe, abban a reményben, hogy ott túlélhetik az orosz támadásokat.

Az egész nemzetközi közösség megdöbbenve kísérte végig a mariupoli helyzetet, a Vöröskereszt „apokaliptikusnak” minősítette, míg az ukrán hatóságok folyamatosan arról jelentettek, hogy egyre mélyül a humanitárius válság a városban, nem mellékesen pedig Mariupol 95 százaléka teljes mértékben megsemmisült.

A kegyetlen ostrom következményeiről pedig azóta több felvétel is érkezett Mariupolból, az alábbi videó pedig önmagáért beszél:

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.