18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,93 Ft
Font
451,42 Ft
Bitcoin
67,473 $

Megvertek és élve elégettek egy diáklányt istenkáromlás vádja miatt Nigériában

Azzal vádolták diáktársukat, hogy muszlim vallást sértő tartalmakat osztott meg egy WhatsApp-csoportban, amelyet a diákoknak hoztak létre.

...svg content...Fotó: Pixabay
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Csütörtökön két szemtanú közölte a helyi média munkatársaival, miszerint az incidens kiváltó oka az volt, hogy a muszlim diákok egyike az iszlámmal kapcsolatos bejegyzést tett egy közös WhatsApp-csoportban, amelyet a későbbi áldozat bírálni kezdett.

Az egyik névtelenséget kérő szemtanú szerint a fiatal lány hangfelvételt készített, amelyben istenkáromló megjegyzéseket tett az iszlám prófétájáról, majd ezt közzétette a csoportban, amely végül a tragédiához vezetett – jelentette a Paraméter. Soron kívül Hivatalosan is bejelentették Szoboszlai új edzőjét, megvan Klopp utódja

A feldühödött diákok kövekkel és botokkal verték meg, majd élve elégettek áldozatukat. Az iskola biztonsági szolgálata és a rendőrség megpróbálta megmenti a lány életét, ennek érdekében könnygázt vetettek be, illetve lövéseket adtak le a levegőbe, azonban a diákok túlerőben voltak és ellenálltak.

Az esetet követően határozatlan időre bezárták a nigériai Sokoto államban működő főiskolát, amelyről a Sokotói Szultanátus Tanácsa közleményeben azt nyilatkozta, mélyen elítélik a „sajnálatos esetet, amely az intézmény egyik diákjának halálát eredményezte”.

A nyugat-afrikai állam déli vidékein többnyire keresztények, az északin pedig muszlimok élnek, sajnálatos módon azonban nem ez volt az első ilyen incidens, ugyanis 2007-ben egy északkelet-nigériai középiskola diákjai halálra verték egyik tanárnőjüket, akit a Korán meggyalázásával vádoltak meg.