Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,77 Ft
Euró
397,29 Ft
Font
477,22 Ft
Bitcoin
63,441 $

Az orosz állami tévében már „katonai szocializmus” bevezetéséről elmélkednek

Kommunistákat idéző elmélkedést folytatott egy orosz elemző az állami tévében, amely burkoltan felfedte az orosz gazdaság komoly problémáját.

...svg content...Fotó. EPA/Szputnyik/Pool/Alekszej Danyicsev
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Konsztantyin Szivkov orosz katonai elemző az egyik állami tévécsatornán beszélt arról, hogy be kell vezetni az úgynevezett „katonai szocializmus” rendszerét, mert a jelenlegi gazdasági szerkezet nem alkalmas arra, hogy az Ukrajna elleni inváziót hosszú távon fenntartsa – idézte a Newsweek.

„A jelenlegi piacgazdaságunk nem alkalmas arra, hogy a fegyveres erőink és az egész ország igényeit kielégítse ezen körülmények alatt. Új rendszert kell kialakítanunk, amit most katonai szocializmusnak hívnék, de más nevet is lehet használni” Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Szivkov kifejtette, ez úgy nézne ki a gyakorlatban, hogy kivétel nélkül minden egyes stratégiai fontosságú erőforrást, köztük földeket, gyárakat és minden mást a kormány irányítása alá kell vonni, amely egy központi terv alapján használná fel ezeket.

A katonai elemző amellett érvelt, hogy az oroszok által használt nehéztüzérséget, illetve rakétákat és aknákat elő kell állítani, ezért „sürgősen-sürgősen” át kell alakítani úgy az orosz ipart, mintha hadigazdaság lenne.

Nem véletlen, hogy a Kreml szócsöveiben már ilyen elmélkedések vannak, éppen a Newsweek hozta nyilvánosságra a minap, hogy hozzávetőlegesen napi 900 millió dollárjába, csaknem 300 milliárd forintjába kerül a háború az orosz gazdaságnak.

Szivkov terve azonban igazán a Szovjetuniót idézi vissza, ahol a kommunista vezetések borzasztó hatékonyságú, centralizált tervekkel irányították a gazdaságot, akkor is minden az állam kezében volt – bár ez beleillik a mostani orosz vezetés szovjetnosztalgiájába.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.