Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,839 $

Folyamatos pofonokba fut bele az orosz haderő Ukrajnában, de állják a sarat

A jelentés szerint Oroszországnak hosszú időbe fog telni, valamint tetemes költségekbe, hogy a konfliktust követően helyreállítsák a fegyveres erőiket, illetve pótolják a felszereléseiket.

Fotó: MTI/AP/Theresa Wey
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentésében az áll, miszerint az ukrajnai háború „súlyos terhet ró Oroszország legharcképesebb egységeire”, majd hozzátették, legalább egy T-90M-es harckocsi semmisült meg a harcok során.

A fegyvert Oroszország legfejlettebb harckocsijának tartják, amelyet 2016-ban vezettek be, egyben továbbfejlesztett páncélzatot, korszerűsített löveget, valamint továbbfejlesztett műholdas navigációs rendszert tartalmaz. Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

A brit hírszerzés szerint közel 100 T-90M-es áll jelenleg szolgálatban Oroszország legjobban felszerelt egységeinek körében, beleértve azokat is, amelyek Ukrajnában harcolnak – derül ki a The Guardian cikkéből.

Felhívták rá a figyelmet, hogy a rendszer továbbfejlesztett páncélzata, amelyet páncéltörő fegyverek ellen terveztek, kifejezetten sebezhetővé válik, ha azt nem támogatják más haderőelemek, kiemelve, hogy az ukrajnai háború jelentős veszteségeket követel Oroszországtól.

Úgy vélik, az országnak hosszú időbe fog telni, valamint tetemes költségekbe, hogy a konfliktust követően helyreállítsák a fegyveres erőiket, ám a legnagyobb kihívás az lesz, hogy a legmodernebb, illetve legfejlettebb felszereléseiket pótolják, amelyet azzal indokoltak, hogy a szankciók korlátozzák Oroszország hozzáférését bizonyos mikroelektronikai alkatrészekhez.

Videón Szoboszlaiék újabb pontvesztése az angol bajnokságból

Nem futnak jó szériát Szoboszlai Dominikáék, ráadásul a magyar válogatott sztárja visszakerült a kispadra, és csak alig pár percet kapott.