Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Brit hírszerzés: jelentősen csökkent az orosz bevetések száma az elmúlt hónapokban

Ennek hátterében több dolog is állhat, mint például az ukrán légvédelem által jelentett nagyfokú fenyegetés, és a romló időjárás.

Hírszerzés: ellátási problémák miatt áthelyezték az orosz logisztikai csomópontokat

A brit védelmi minisztérium arról számolt be pénteken, hogy információik szerint az oroszok ellátási problémákkal küzdenek, ennek okán pedig arra kényszerültek, hogy áthelyezzék logisztikai csomópontjaikat.

Brit védelmi minisztérium: a tél jelentős változást hozhat a háborúban

A jelentés szerint a csapadék, a szél erőssége és a hóesés tovább ronthatja az orosz erők egyébként is alacsony morálját, ám ez csak az egyik dolog, ami problémát okozhat.

Brit védelmi minisztérium: az oroszok szándékosan rombolják az ukrán morált

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentésében arról számolt be, hogy a hírszerzési információk alapján úgy látják, Oroszország szándékosan próbálja letörni az ukrán civilek morálját.

Brit védelmi minisztérium: Oroszország nem tudja tartani légi fölényét

A brit védelmi minisztérium keddi közlése szerint Moszkva jelentős veszteségeket könyvelt el a repülőgépek, különösen a helikopterek terén a háború kezdete óta, ezzel pedig elveszítették légi fölényüket az ukránokkal szemben.

További Hírek

Védelmi minisztérium: nem valószínű, hogy orosz csapatok érkeznek Fehéroroszországba

A brit védelmi minisztérium szokásos napi jelentésében arról számolt be, hogy meglátásuk szerint "nem valószínű", hogy Oroszország ténylegesen csapatokat telepített volna Fehéroroszországba.

Brit védelmi minisztérium: Oroszország újabb harci repülőgépeket vesztett el Ukrajnában

Elmondásuk szerint mindez annak a következménye, hogy az orosz légierő nagyobb kockázatot vállalt a szárazföldi erők támogatására.

Egyesült Királyság: Oroszország hazudott a hadgyakorlaton résztvevő csapatok számáról

A brit hírszerzés szerint az éves közös hadgyakorlaton résztvevő orosz csapatok száma a valóságban jelentősen alacsonyabb, mint amit Moszkva állított.

Brit hírszerzés: az ukrán erők visszaszorították az oroszokat délen

A közlemény szerint a siker azon múlt, hogy ki tudták használni az ellenség viszonylag gyenge védelmét.

Brit védelmi minisztérium: Oroszország a Wagner-csoporttal is együttműködik a háborúban

A brit védelmi minisztérium állítása szerint Oroszország a Wagner-csoport segítségével erősíti csapatait a frontvonalon.

Az oroszországi halálos áldozatok száma már az afganisztáni háborúhoz hasonló

A jelentés szerint több tényező járult hozzá a magas áldozati arányhoz, amely által az orosz közvélemény „érzékenynek bizonyult az elszenvedett veszteségekre”.

Folyamatos pofonokba fut bele az orosz haderő Ukrajnában, de állják a sarat

A jelentés szerint Oroszországnak hosszú időbe fog telni, valamint tetemes költségekbe, hogy a konfliktust követően helyreállítsák a fegyveres erőiket, illetve pótolják a felszereléseiket.