Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,38 Ft
Euró
397,73 Ft
Font
477,56 Ft
Bitcoin
63,990 $

Lavrov: a nyugati szankciók nem törhetik meg az orosz nép akaratát

Az orosz külügyminiszter szerint Oroszország eltökélt a történelmi igazság és jogos érdekeinek védelmében. 

...svg content...Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV / POOL
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Semmilyen szankció nem törheti meg az orosz nép akaratát – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken a külügyminisztériumban a veteránok emlékére tartott esemény keretében. 

Semmilyen büntetés, semmilyen szankció nem törheti meg népünk akaratát, vezetésünk akaratát, akik eltökéltek abban, hogy megvédjék a történelmi igazságot és Oroszország jogos érdekeit, és megakadályozzák, hogy közvetlenül a határaink mentén közvetlen fenyegetések alakuljanak ki biztonságunkat, kultúránkat és történelmünket illetően – mutatott rá. Soron kívül Marco Rossi elárulta, miért nem véd Gulácsi a következő meccseken

Lavrov szerint a világ jövőjét határozzák meg jelenleg, hiszen most dől el, hogy lesz-e többpólusú világrend, „amelyet teljes mértékben az Egyesült Államok irányít, amit Washington akar, és amit más nyugati országok is eltűrnek, vagy a világ igazságos és demokratikus lesz“. 

Hangsúlyozta, hogy Oroszország „az országok túlnyomó többségével együtt“ igazságos világrendet követel – írja a TASZSZ

„Törekvéseink nem olyan spekulációkon alapulnak, mint például azok a szabályok, amelyeket az amerikaiak találtak ki és igyekeznek mindenki másra ráerőltetni, hanem az Egyesült Nemzetek Alapokmányán, egy olyan szervezeten, amelyet a második világháború után hoztak létre“ –tette hozzá Lavrov. 

Az orosz diplomata megjegyezte, hogy „azok, akik nem fogadják el az egyenlőséget és diktálni akarnak a világnak, megpróbálják átírni“ az igazságosság és minden ország szuverén egyenlőségének eszméjét, amelyet a dokumentum rögzít.