Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Ötezer ember került kórházba egy bagdadi homokvihar következtében (videóval)

A jelenlegi adatok szerint mintegy ötezer ember szorult kórházi ellátásra egy hirtelen lecsapó homokvihar miatt Irak fővárosában.

...svg content...Fotó: Védőmaszkos gyalogosok a Bagdadban tomboló homokvihar idején 2022. május 5-én. Több százan kerültek kórházba légzési problémákkal Irakban egy homokvihart követően, amely éjjel csapott le a közel-keleti országra, és annak szinte egész területét érintette. MTI/AP/Ali Abdul Hasszán
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

Az ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint a homokvihar következtében egy ember meghalt, több mint ötezren pedig kórházba kerültek, akik közül a legtöbben légzési nehézségekre panaszkodtak, adta hírül a France 24.

„Az iraki kórházak több mint ötezer embert kezeltek légzési problémákkal, akik közül kétezren a főváros, Bagdad lakói. Ezen kívül egy ember meghalt” – nyilatkozta Szaif al-Badr, az iraki egészségügyi minisztérium szóvivője, majd hozzátette, a kórházi kezelésre jelentkezők száma a következő órákban tovább emelkedhet.

A jelenségről egyébként több felvétel is kering az interneten, m melyeken jól látszik, hogy a sűrű porfelhőtől látni is alig lehetett a városban.

Sadiq Atia meteorológus szerint a homokvihar, amely éjfélkor érkezett Kelet-Szíriából, a következő órákban várhatóan gyengül Bagdadban, és dél felé, a sivatag irányába vonul el.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.