18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,647 $

Kegyetlen brutalitással, kínzással ölhettek meg egy ukrán vezetőt és családját

A kijevi régió ügyészei már nyomoznak az ügyben, mely egy újabb súlyos vádpont lehet Oroszországgal szemben.

...svg content...Fotó: Fotó: Tömegsírból kihantolt emberek nejlonzsákba helyezett holttestei a Kijev melletti Bucsában 2022. április 7-én. Az ukrán hatóságok napokkal ezelőtt Kijev környékén készült fényképeket és videófelvételeket tettek közzé, amelyeken számos, utcán fekvő, civil ruhás ember holtteste látható. Az orosz kormány ukrán szélsőségesek provokációjának minősítette a történteket. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Alig több mint két hónapja tart az ukrajnai háború, de azóta sok minden történt. Rengetegen hunytak el, nemcsak az orosz és ukrán katonák oldaláról, hiszen például csak Mariupolban becslések szerint több mint 20 ezren veszhettek oda.

Hatalmas a civil áldozatok száma, köztük gyerekekkel, és sorra számolnak be megerőszakolt nőkről, kivégzett, megkínzott, elégetett emberekről. Számos nemzetközi szerv folytat nyomozást ezen ügyekben, de a háborús helyzet miatt nincs könnyű dolguk. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Ukrajna elnöke azonban ígéretet tett arra, hogy minden felelőst felelősségre fognak vonni, és népszámlálást tartanak annak érdekében, pontosan hányan veszthették életüket a háborúban, ami akár évekig is eltarthat.

A kijevi régió ügyészei közben nyomozást indítottak Motyzsinban, ahol állítólag egy „gyilkos tábort” üzemeltettek. A hírek szerint egy szíriai veteránok által vezetett orosz egység civileket és katonákat kínozhatott, ölhettek meg a hadjáratuk részeként.

Többek között Olga Petrivna Szuhenkóval és családjával is végeztek, aki a falut vezette. Végül úgy döntött, hogy a segélyezés és a területvédelem koordinálása miatt otthon marad, de ez az életébe került.

Amikor rátaláltak a holttestükre, azt látták, hogy súlyosan megverték őket, a karjaikat eltörték, belelőttek a kezükbe és a térdükbe, hogy ezzel a haláluk előtt minél nagyobb kínt szenvedjenek el. Kiderült, hogy haslövést is kaptak, majd végül tarkón lőtték őket, amivel szabályosan kivégezték a családot.

A The Guardian arról ír, hogy a helyiek beszámolója szerint ez a fajta szadista kínzás volt jellemző abban a táborban, amit a szíriaiak vezettek az oroszokkal közösen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy mások is hasonló kínok között veszthették életüket.