Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,780 $

Az USA brutálisan agresszívnak nevezte Oroszországot, továbbra is segítik Ukrajnát

Az Egyesült Államok továbbra is teljes vállszélességgel támogatja Ukrajnát, és ennek kapcsán újabb megbeszéléseket folytat az ukrán tisztviselőkkel.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Eddig egy ország sem tudta felülmúlni azt a fajta támogatást, amit az Egyesült Államok biztosít Ukrajna részére. Az amerikaiak az elmúlt több mint két hónapban tonnaszámra küldött modern fegyvereket az ukrán hadseregnek.

Emellett kiképzéseket is tartanak számukra a fegyverek és más harci eszközök használata miatt. Legutóbb Németországban vette kezdetét egy ilyen kiképzés, miközben számos fontos hírszerzési információt adnak át az oroszokról.

Ukrajna ezen tudások birtokában messze hatékonyabb módon tud védekezni Oroszországgal szemben, akik az ukrán elnök szerint már több mint 1000 tankot veszítettek. Ennek ellenére még mindig van kellő erőforrásuk ahhoz, hogy folytassák a területek elfoglalását.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter ismét beszélt Dmytro Kuleba orosz külügyminiszterrel, közvetlen azután, hogy április 24-én személyesen is találkoztak Kijevben. Ezen beszélgetés ideje alatt Blinken tájékoztatta kollégáját a Lvivbe tervezett amerikai kormányzati látogatásról, valamint a Kijevbe való visszatérésük terveiről – írja a The Guardian.

Ez azt is jelenti, hogy az amerikai diplomaták is visszatérhetnek az országba, hogy a helyszínen folytassák a munkáikat. Blinken hangsúlyozta, az USA határozottan támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását Oroszország brutális agressziójával szemben.

A 33 milliárd dolláros segélyalaptól is szó esett, ami biztonsági, gazdasági, illetve humanitárius segítségre fordítanának. Ahogyan az amerikaiak fogalmaztak, ezen csomag segítségével képessé tehetik Ukrajnát a Kreml lelkiismeretlen háborújának leverésére.

Deutsch Tamás: Magyar Péter nagyon nem az, akinek látszik

Deutsch Tamás reagált Magyar Péter bejelentésére, miszerint továbbra sem mond le mentelmi jogáról.