Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,47 Ft
Euró
397,16 Ft
Font
477,41 Ft
Bitcoin
63,688 $

Az orosz külügyminiszter szerint jobban járna a Nyugat, ha elfogadná az új helyzetet

Szergej Lavrov szerint az USA és szövetségesei az emberiség sorsának döntőbíráinak képzelik magukat.

...svg content...Moszkva, 2022. április 26. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (b) és António Guterres ENSZ-fõtitkár sajtóértekezletük helyszínérõl távozóban Moszkvában 2022. április 26-án. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Lavrov úgy véli, hogy a nyugati hatalmaknak célszerű lenne minél hamarabb elfogadniuk a geopolitikai változásokat, ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a „saját szabályaikon alapuló rendszere, mely akadályozza a „történelem természetes menetét”, kudarcra van ítélve – írta meg a The Guardian.

A külügyminiszer kiemelte, hogy nem egy „új hidegháború” van kialakulóban, hanem az Egyesült Államok és „szatelitjeinek” azon kitartó vágyáról, hogy a világrend Amerika-központú modelljét erőltessék, azt a látszatot keltve, miszerint a nyugati hatalmak az „emberiség sorsának döntőbírái”. Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Lavrov szerint az USA és szövetségesei kötelező érvényű szabályokat erőltetnek a nemzetközi közösségre, azokat pedig, „akik független bel- és külpolitikai irányvonalat követnek„, a „a legbrutálisabb módszerekkel” nyomják el.

„A mai világnak több döntéshozó központja van, többpólusú. Látjuk, hogy Ázsia, Afrika és Latin-Amerika államai dinamikusan fejlődnek. Mindenkinek valódi választási szabadsága van, beleértve a fejlődés útjait és az integrációs projektekben való részvételt” – mondta.

„Az ukrajnai különleges katonai műveletünk is hozzájárul ahhoz a folyamathoz, hogy a világ megszabaduljon a nyugat elnyomásától, amely erősen keveredik a rasszizmussal és a kizárólagossági komplexussal” – tette hozzá Lavrov.

Orbán Viktor egyetlen mondattal rakta helyre Gyurcsány Ferencet

Orbán Viktornak nem volt szüksége többre egy mondatnál azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalt, majd elvették tőle a szót.

Orbán Viktor elmondta, hány vendégmunkás dolgozhat Magyarországon

A magyar miniszterelnök többek között a vendégmunkások kérdését is tisztába tette, és ezzel együtt Magyarország biztonságáról szintén említést tett.