Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Az orosz erők egyre nagyobb üzemanyaghiányt okoznak Ukrajnában, Zelenszkij megoldást ígér

Volodimir Zelenszkij ígéretet tett arra, hogy hamarosan megoldást találnak a problémára, és felszámolják az üzemanyaghiányt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna soha nem látott problémákkal küzd, immáron több mint két hónapja az oroszok által indított háború miatt. Egyelőre megbecsülni is nehéz, hogy hányan haltak meg, már csak amiatt is, mert Zelenszkij szerint az oroszok sok holttestet szándékosan elégettek.

Később azonban népszámlálást fognak tartani, és mindenkit felelősségre vonnak, akiknek a legkisebb köze is volt ezekhez a gyilkosságokhoz. Ha a háború éveken át fog tartani, akkor ez a folyamat sokkal hosszabb is lehet. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az oroszok tudatosan támadják az ukrán olajfinomítókat, hogy ezzel üzemanyaghiányt idézzenek elő. Ez időközben megtörtént, az árak emelkednek, amire a kormány folyamatosan keresi a megoldást.

Ukrajna fő üzemanyagtermelőjét is támadás érte, ami újabb problémákat generál. Számos régióban nagy sorok alakultak ki, és egyre emelkednek az árak. A megszállók szándékosan teszik tönkre az üzemanyag előállítására, szállítására és tárolására szolgáló infrastruktúrát.

Volodimir Zelenszkij jelenti, Oroszország már blokkolta a kikötőket, így nem tudnak azonnali megoldást találni a hiány pótlására. Ugyanakkor azt mondta, hogy a kormány illetékesei ígérik, egy, legfeljebb két héten belül létrehoznak egy olyan rendszert, ami megakadályozza az üzemanyag hiányát.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.