Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Provokációt hajt végre Oroszország Moldovában, hogy elterelje a NATO figyelmét Ukrajnáról

Egy korábbi brit védelmi minisztériumi és NATO-tisztviselő szerint az oroszok célja a katonai szövetség figyelmének megosztása. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Egy volt brit védelmi minisztériumi és NATO-tisztviselő úgy véli, hogy Oroszország „provokatív akciókat“ hajt végre Moldovában, hogy „destabilizálja és kiszélesítse a NATO számára fontos területet“. 

A Sky Newsnak adott interjújában Nicholas Williams így nyilatkozott: „Az én olvasatomban az oroszok csendben, de biztosan ösztönzik és provokálják a nyugat felé hajló hatóságok elleni akciókat az országban“. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

„Destabilizálni akarják a NATO-t és kiszélesíteni az aggodalomra okot adó területet, hogy a  el tudja terelni a NATO figyelmét Ukrajnáról“ –jelentette ki. 

Az Egyesült Királyság bejelentésével kapcsolatban, miszerint mintegy 8000 brit katonát küldenek Kelet-Európába hadgyakorlatra, Williams azt mondta, hogy a lépéssel „erős üzenetet kívánnak küldeni“.

Hozzátette: „A katonák vissza fognak térni, tehát ez nem azért van, hogy ott maradjanak és megerősítsék a NATO védelmét“.

„Azzal térnek vissza, hogy megtanulják, hogyan kell szorosabban együttműködni a NATO-szövetségesekkel“ – jelentette ki. 

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.