Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,75 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
477,24 Ft
Bitcoin
63,828 $

Zelenszkij megerősítette: Oroszország elutasította a húsvéti tűzszünetet

Az ukránok állítása szerint ők humanitárius folyosók nyitását és tűzszünetet javasoltak az ünnepre, azonban az Orosz Föderáció ezt nem fogadta el. 

...svg content...Fotó: EPA/MIGUEL GUTIERREZ
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint Oroszország elutasította a „húsvéti humanitárius szünetre“ vonatkozó javaslatokat. 

Az ortodox kereszténység húsvéti időszaka egy héttel későbbre esik, mint a nyugat kereszténység ünnepe, az ortodox vallásúak ezek a héten ünneplik.  Soron kívül Videón Gyurcsány Ferenc ordibálása a parlamentből

Erre az időszakra javasoltak az ukránok tűzszünetet, amelyről először április 20-án tett említést Antonio Guterres ENSZ-főtitkár. 

Az ortodox kereszténységet magába foglaló tűzszünet április 21-én kezdődött volna, és négy napig tartott volna. 

A négynapos húsvéti időszaknak alkalmat kell adnia arra, hogy egyesüljünk az életek megmentése és a párbeszéd előmozdítása érdekében, hogy véget vessünk az ukrajnai szenvedésnek“ – idézi Guterrest a Sky News

Az ENSZ-főtitkár szerint ez jó alkalom lett volna a humanitárius folyosók létrehozására, hogy még több civilt menekíthessenek ki a frontvonalból. 

Csütörtökön Ukrajna állandó ENSZ-képviselője, Szerhij Kiszliczja azt mondta, hogy ezt a javaslatot Oroszország elutasította, most pedig az ukrán elnök is megerősítette. 

Orbán Viktor egyetlen mondattal rakta helyre Gyurcsány Ferencet

Orbán Viktornak nem volt szüksége többre egy mondatnál azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc felszólalt, majd elvették tőle a szót.