Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,122 $

Megkezdődött a Sinopharm omikron-specifikus vakcináinak klinikai vizsgálata

Kínában meglepő intenzitással robbant be újra a járvány, s bár példátlanul szigorú lezárások követték a növekvő esetszámokat, a tudósok versenyt futnak az idővel, hogy korszerűbb oltóanyagot biztosítsanak a vírus ellen.

Fotó: Twenty20
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hong Kongban megkezdődött a Sinopharm omikron-specifikus oltóanyagainak klinikai vizsgálata, jelenleg ugyanis két vakcinajelölt is arra vár, hogy kiderüljön, képesek-e kellő védelmet nyújtani a koronavírus omikron variánsával szemben. Mind a két vakcinajelölt inaktivált vírust tartalmaz, s kifejezetten hasonlóak a Sinopharm első koronavírus elleni oltóanyagához.

A China National Biotec Group (CNBG) szombati közleményében megosztotta, az omikron-specifikus oltóanyagok az előzetes vizsgálatok szerint készen állnak a klinikai tesztelésre, melynek során majd kiderül, hogy milyen mértékű védelmet képesek nyújtani az omikron variánssal szemben – írja a Reuters. Soron kívül Csak pár gomolyfelhő zavarhatja meg a szombati napsütést, 23 fok is lehet napközben

Amióta az omikron variáns is megjelent, s dominánssá vált a világban, a tudósok azonnal átváltottak az omikron-specifikus oltóanyagok előállítására, miután a jelenleg is elérhető oltóanyagok már kevésbé nyújtanak védelmet a variánssal szemben.

Habár egyelőre nem adtak ki konkrét információkat az új kínai vakcinajelöltek kapcsán, annyi kiderült, hogy a Sinopharm első koronavírus elleni oltóanyagának negyedik adagja nem képes felvenni a harcot a variánssal a szervezetben, és nem emeli meg jelentősen az ellenanyagszintet még egy negyedik dózissal sem.

Százmilliók kényszerülhetnek elhagyni a süllyedő kínai városokat a következő évtizedekben

Kelet-Kína metropoliszaiban nagyon súlyos problémák kezdenek körvonalazódni.