Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Nagyon alacsony a népszerűsége Bidennek, még az ukrán háború sem javított a helyzetén

Még annak ellenére is nagyon alacsony a népszerűsége Joe Bidennek, hogy súlyosan polarizálttá vált az amerikai társadalom.

...svg content...Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár elõterében 2022. március 26-án. Biden elõzõ nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A Quinnipiac Egyetem által készített és szerdán nyilvánosságra hozott felmérés szerint ugyanis az amerikai felnőttek mindössze 33 százaléka gondolja úgy, hogy Joe Biden megfelelő az amerikai elnöki pozícióra.

Jól látható ugyanakkor a politikai megoszlás, a demokrata tábor sem egységes viszont: a demokrata párti szavazók mindössze 67 százaléka gondolja megfelelő embernek Bident, miközben itt is van egy 12 százalékos tábor, amely alkalmatlannak tekinti. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

A republikánusoknak viszont mindössze 3 százaléka gondolja úgy, hogy Biden alkalmas az elnöki pozícióra, 94 százalékuk pedig masszívan elutasítja. A függetlenek körében is nagyon népszerűtlen az elnök: mindössze 26 százalékuk gondolja alkalmas elnöknek.

Ami a háború kezelését illeti, ott némileg jobb a statisztikája Bidennek, de nem sokkal: az amerikaiak 39 százaléka gondolja úgy, hogy jól kezeli a háborút, míg48 százalékuk az orosz agresszióra adott válasszal sem elégedett.

Az amerikai állampolgárok 68 százaléka gondolja úgy, hogy Washingtonnak többet kellene tennie a háborút illetően (nem konkretizálva, hogy mit), míg 24 százalékuk gondolja úgy, hogy megfelelő a válasz. További érdekességek a felmérésből:

  • A megkérdezettek 82 százaléka gondolja úgy, hogy Vlagyimir Putyin háborús bűnös
  • A megkérdezettek 74 százaléka gondolja úgy, hogy az ukrán háború legrosszabb szakasza még hátra van
  • A megkérdezettek 71 százaléka gondolja úgy, hogy Putyin parancsba adta az ukrán civilek meggyilkolását

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.