Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,01 Ft
Euró
384,63 Ft
Font
452,14 Ft
Bitcoin
70,312 $

Ukrajnának nincsenek komoly reményei arra vonatkozóan, hogy megvalósulhat egy Zelenszkij-Putyin találkozó

Ukrajna továbbra is ragaszkodik az erős biztonsági garanciákhoz, emellett Oroszországnak „meg kell szabadulnia a birodalmi illúzióitól”.

...svg content...Volodimir Zelenszkij ukrán elnök interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökség újságírójának Kijevben 2022. április 9-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az ukrán elnöki tanácsadó szerint egy-két héten belül biztosan nem fog sor kerülni az ukrán és orosz elnök találkozójára, majd hozzátette, Kijev a donbászi harcokra készül, amelyet követően „erősebb tárgyalási pozícióba” kerülhetnek.

Mikhajlo Podoljak elmondta, Ukrajna továbbra is ragaszkodik a biztonsági garanciákhoz, amelyekért „nagyon magas árat fizet”, így különösen nehéz helyzetben vannak, hiszen „nap mint nap elveszítik az embereket és az infrastruktúrát”. Soron kívül Remek hírrel szolgált a BKK: elkészült a gyalogosátkelő az Astoriánál

Határozott meggyőződése, hogy Oroszországnak „meg kell szabadulnia a birodalmi illúzióitól”, amely nem számít, meddig fog tartani, az ukrán elnök csak akkor fog tárgyalni, amikor már teljesen átláthatóvá válnak az álláspontjaik és a pozícióik – számolt be az ORF.at.

David Arakhamia, Ukrajna főtárgyalója szerint nem következett be „kézzel fogható előrelépés” az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon, valamint Kijev számára a területi egység továbbra is elsődleges szempont, ezáltal „nem adnak fel semmilyen területet és nem ismernek el semmit”, amellyel az elcsatolt Krím-félszigetre, valamint a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokra utalt.