Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,20 Ft
Bitcoin
65,225 $

Boris Johnson: a bucsai gyilkosságok „nem állnak messze” a népirtástól

A brit miniszterelnök elítélte az orosz erők által elkövetett borzalmakat, valamint biztosra vette, hogy további szankciókat és büntetéseket vezetnek be Oroszországgal szemben.

Fotó: A kijevi hatóságok által szervezett sajtóút alkalmával készült kép megrongálódott orosz katonai jármű roncsáról az ukrán hadsereg által visszafoglalt, Kijev melletti Bucsában 2022. április 5-én. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Boris Johnson egy angliai településen, a Welwyn Garden City-ben található kórházban tett látogatást, amelynek során elmondta, attól tart, a Putyin által elkövetett bucsai atrocitások „egyáltalán nem állnak messze a népirtástól”.

Hozzátette, „nagyon is érthető” az emberek reakciója, ahogyan megdöbbentek és felháborodtak a hírek hallatán, majd kiemelte, „nincs kétsége afelől”, hogy a nemzetközi közösség, Nagy-Britanniával az élvonalban, újabb lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy további büntető intézkedéseket szabjon ki Vlagyimir Putyin rezsimjére – számolt be a Sky News. Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

Hétvégén megrázó képek és felvételek láttak napvilágot a Kijev melletti Bucsában uralkodó állapotokról, amelyeken több tucat civil áldozat holtteste hevert az utcákon, miközben szétlőtt tankok és autók torlaszolták el az utakat.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.

Ronaldinho-gólpasszt adott az Arsenal játékosa Kerkezék ellen (videó)

Anno Ronaldinho adott hasonló passzokat, amikor a passz pillanatában szándékosan elfordította a fejét másik irányba, most ugyanezt tette az Arsenal játékosa az utolsó gólnál, majd Rice a hálóba tette a labdát.