Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Zelenszkij nagyon éles kritikákat fogalmazott meg, most az ENSZ-ről

Az ukrán elnök újabb és újabb éles kritikákat fogalmaz meg a Nyugattal szemben, legutóbb az ENSZ kapcsán tette ezt meg.

...svg content...Fotó: Ukrán katona egy páncélozott szállító harcjárműben Kijevben 2022. március 31-én. MTI/AP/Vadim Ghirda
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ukrajna továbbra is háborúban áll Oroszországgal, és nem elképzelhetetlen, hogy ez egy elhúzódó konfliktus lesz, mely éveken át tarthat. Rengetegen hagyták el a támadás alá vont országot, miközben több ezren életüket veszthették.

Zelenszkij minden nap beszédet intéz a népéhez és a világhoz, ez most sem volt másképp. Legutóbb arról beszélt, hogy szerinte az ENSZ jelenleg nem képes ellátni azokat a funkciókat, amelyekre létrehozták. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Ahogyan az elnök fogalmazott a háború hatodik hetében, noha az ENSZ Biztonsági Tanácsa létezik, a világ biztonsága már nem. „Ez minden kétséget kizáróan azt jelenti, hogy az ENSZ jelenleg képtelen ellátni azokat a funkciókat, amelyekre létrehozták.”

Az elnök szerint ezét kizárólag egyetlen egy állam hibás, mégpedig Oroszország, amiről azt mondta, lejártja az ENSZ-t, és minden más nemzetköz intézményt, ami érintett ebben. Zelenszkij megerősítette a korábbi híreket, tehát Oroszország egy újabb erős szankciócsomaggal fog szembenézni, miután még mindig nem hagyták abba a támadásokat.

Zelenszkij döntő pillanatokról beszélt, és azt követeli, hogy az Oroszország elleni szankciók legyenek arányosak a megszállók háborús bűneinek súlyosságával. Szerinte ezek döntő pillanatok a nyugati vezetők számára, és ez már nem arról szól, hogy az ukrán nép hogyan fogja értékelni az újonnan hozott szankciókat, és ő mit fog mondani erről – írja a Sky News. „Ez arról szól, hogy a nyugati társadalmak hogyan fogják értékelni a szankciókhoz kötődő döntéseket.” Kiemelte, azok után, amit Bucsában láttak, az új szankcióknak egyensúlyban kell lenniük az elkövetett háborús bűnök súlyosságával.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.