Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Oroszország egyik legfontosabb embere már Kínában van

Ez az első ilyen látogatása Kínában azóta, hogy Moszkva az elmúlt hónap végén támadást indított Ukrajna ellen.

...svg content...Fotó: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közös sajtóértekezletet tart iráni hivatali partnerével, Hoszein Amirabdollahiánnal Moszkvában 2022. március 15-én. MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ötödik hete tartanak a háborús események Ukrajnában, rengeteg az áldozat, mindkét oldalról. A pontos számok továbbra sem ismertek, de az ukránok már több mint 17 ezer elesett orosz katonáról számoltak be.

Nemrég egy olyan videó is napvilágot látott, amiben orosz katonák rohannak az egyik járművük után, de a társuk nem áll meg, és elhajt a területről. A jelek pedig arra mutatnak, hogy az oroszok offenzívája elbukhatott az egyik legfontosabb területen. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter időközben megérkezett Kínába, ami az első ilyen látogatása azóta, hogy Moszkva zöld jelzést adott az ukrajnai invázióra. A külügyminiszterium megerősítette, Lavrov gépe már landolt Kínában, a keleti Huangshanban.

Fontos órák várnak a miniszterre, aki egy sor találkozón vesz részt Kína szervezésével, melyek ideje alatt Afganisztán is szóba kerül, milyen módon is tudnák őket segíteni. A helyszínre várják az Egyesült Államok és Afganisztán szomszédainak diplomatáit is.