Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Kína Oroszországot támogatja abban, hogy ne zárják ki a G20-csoportból

Egy washingtoni találkozón felmerült annak a lehetősége, hogy Oroszországot esetleg kizárják a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-országcsoportból.

Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A G20-ból való kizárás ötletével többen egyetértettek, amelyet egy lengyel miniszter is megerősített, emellett Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója kifejtette, hogy Oroszország számára „már nem lehetséges a szokásos üzletmenet fenntartása a nemzetközi intézményekben és közösségben”.

Ezzel szemben Kína jelezte, hogy semmilyen ehhez köthető tervvel nem ért egyet, Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője pedig elmondta, hogy a G20 a nemzetközi gazdasági együttműködés fő fóruma, ahol Oroszország fontos tagnak számít, emellett egyetlen másik tagnak sincs joga ahhoz, hogy bármely országot kizárja. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A The Guardian cikkéből kiderül, hogy a Kreml egyik szóvivője arra hívta fel a figyelmet, miszerint a G20-csoport egyes országai az Egyesült Államok nyomásának ellenére is fenntartják saját szuverén álláspontjukat.