Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Megérkeztek az első információk a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ lapkakészletről

A Qualcomm jelenleg elérhető legerősebb chipjének továbbfejlesztett változatát állítólag a TSMC üzemeiben tervezik legyártani.

Qualcomm
Mobil

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Ice Universe bennfentes iparági szivárogtató legutóbbi Twitter-bejegyzéséből kiderült, a Qualcomm 2022 második negyedévében azt tervezi, hogy a Samsung félvezetőgyárából a tajvani TSMC üzemébe helyezi át az előreláthatólag ősszel debütáló, újgenerációs Snapdragon lapkakészletek gyártását, melyek Snapdragon 8 Gen 1+ néven futhatnak majd.

Érdekes módon korábban már felröppentek olyan pletykák, melyek szerint a Qualcomm már a jelenlegi, Snapdragon 8 Gen 1 előállítási folyamatainak egy részét a TSMC-vel végeztetné, ám végül kielégítőnek találták a Samsung átlagos chiphozamát. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Ha hihetünk a szóbeszédeknek, akkor a dél-koreai techóriás üzemeiben nem éppen optimális ütemben zajlanak az előállítási procedúrák, melynek hatására szignifikáns energiahatékonysággal kapcsolatos problémák adódtak a chipeknél, ami miatt az amerikai processzorgyártó alternatív megoldások után nézelődött.

Egyelőre nem tudni, igazak-e ezek a feltételezések, vagy sem, illetve az is kérdéses, valójában lesz-e számottevő eltérés az első generációs lapkák és a szivárogtatók által beharangozott Gen 1+ energiafogyasztása között.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.