Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,78 Ft
Euró
390,31 Ft
Font
456,30 Ft
Bitcoin
61,327 $

Három iskolát is orosz támadás ért Ukrajnában

Emellett egy katedrális és különböző üzletek is súlyos károkat szenvedhettek az oroszok által indított invázióban.

Fotó: Illusztráció/Unsplash
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna második legnagyobb városában Harkovban legalább három iskolát ért orosz katonai csapás, amit többen dokumentáltak a közösségi médiában – fotók és videók jelentek meg a helyszínről. A CNN időközben megerősítette a videók és a fotók hitelességet, amik valóban a helyszínről származnak a háború idejéről.

Az egyik iskolát az északi városrészben rögzítettek, míg a másik kettő több mint egy kilométerre helyezkedik el egymástól Harkov délkeleti részén az ipari negyedben. Az iskolában valószínűleg nem tartózkodtak diákok, miután az orosz invázió kezdete óta szünetel a tanítás Ukrajnában. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a támadásoknak vannak-e sérültjei vagy áldozatai. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Az iskolák mellett egy katedrális és különböző üzletek is találatot kaptak. A városi tanács épületére mért csapás miatt a harkovi Nagyboldogasszony-székesegyházban számos műalkotás és tárgy is összetört. Az elmúlt napokban számos lakópark, kormányzati épület és lakóövezet sérült meg az orosz támadások során.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.