Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,41 Ft
Euró
388,89 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
59,102 $

A legnagyobb amerikai repülőcég is szedi a sátorfáját Oroszországból

Folyamatosan növekszik azon multinacionális vállalatok listája, amely az Ukrajna ellen indított háború hatására kiszáll az orosz piacról.

Fotó: EPA/Tom White
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Kedden az amerikai légiipari óriás, a Boeing jelentette be, hogy felfüggeszti az orosz légitársaságoknak nyújtott támogatását az orosz-ukrán háború miatt – számolt be a vállalat döntéséről az AFP hírügynökség.

A Boeing szóvivője kijelentette, hogy a legtöbb tevékenységét teljesen felfüggesztette Moszkvában, a kialakult helyzet miatt azonban Kijevben is ideiglenesen bezárt az irodájuk, valamint elkezdik menekíteni a cég dolgozóit és alvállalkozóit. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A döntés értelmében innentől kezdve nem fognak orosz légitársaságoknak technikai támogatást, alkatrészt, valamint karbantartási szolgáltatásokat nyújtani, miközben Joe Biden bejelentette, hogy kitiltják az orosz repülőket amerikai légtérből.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A háború miatt kirobbant „légtérháború” következtében a Nyugat és Oroszország kitiltotta egymás gépeit a saját légterükből, míg szankciólistára helyezték az orosz Aeroflotot, amely főként Boeing 737-eseket és 777-eseket használt.

Az elmúlt napok során nagyon komoly szankciókat vetettek ki Oroszországra az Ukrajna elleni invázió miatt, szinte teljesen megbénították Moszkva gazdaságát. A magánvállalatok is menekülnek Oroszországból, az olaj- és gázipari cégek pedig megszakítják a kapcsolatot orosz partnereikkel.

Vlagyimir Putyin és propagandistái eközben atomháborúval fenyegetnek, amely csak akkor következ(het)ne be, ha a nyugati hatalmak közvetlenül beavatkoznak az ukrajnai konfliktusba – erre Putyin közvetlen utalást is tett a háborút deklaráló beszédében.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.