Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Oroszországnak nem tetszik, amit a TikTokon lát a háború ideje alatt

Az orosz kommunikációs hatósága arra szólította fel a TikTok vezetőségét, hogy háborús tartalmak ne legyenek ott az ajánlott posztok között a gyerekek körében.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az orosz hatóság közleménye szerint a világhírű videomegosztó alkalmazáson olyan tartalmakat azonosított, fedezett fel, amelyek Oroszország különleges katonai műveleteivel kapcsolatosak, és azoknak legnagyobb része oroszellenes – írja a Sky News.

A TikTok főként a fiatalabb generáció körében népszerű, és egy videó a hatalmas felhasználó bázis miatt akár a másodperc tört része alatt globális szinten elterjedhet. Emiatt jelentős mértékű befolyással lehet az emberekre, és az oroszok nem akarják, hogy oroszellenes tartalmakat lássanak a gyerekek.

Az ukránok figyelmeztették Putyint, szerintük ez már a vég kezdete

Az orosz-ukrán háborúban is előszeretettel használják a TikTok-ot, amin keresztül számos videót osztanak meg az ottani körülményekről, néhol manipulatív módon. Ennek is megvan a maga veszélye, mert amíg a videót készítik, életveszélyben vannak, és sok olyan tartalom jelenik meg, amikor az illető talán nem is tud róla, de az élete kockáztatásával rögzíti az eseményeket.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.