Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,15 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
451,62 Ft
Bitcoin
70,838 $

Az EU aggódik, hogy másokat is megtámadhat Oroszország, a menekülteket akár három évig befogadhatják

Az EU ígéretet tette arra vonatkozólag, hogy akár három évig befogadja az ukrán menekülteket, és tennék ezt anélkül, hogy a befogadás előtt menedékjogot kérnének.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Sky News beszámolója szerint az EU a legutóbbi beszédjében azt mondta, ez most egy meghatározó pillanat Európa számára, és meg akarják őrizni a békét a kontinensen, de fel kell készülniük arra, hogy megvédjék a békét.

Az EU hangsúlyozta, azok a kihívások, amikkel most szembe kell néznie az Európai Uniónak, egyre csak nagyobbak lesznek. Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hozzátette, azok az oroszok, akik segédkeznek Ukrajna megszállásában, nagy árat kell fizetniük. Soron kívül Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

Von der Leyen: Ukrajna egy közülünk és azt akarjuk, hogy az Európai Unió részei legyenek

Borrell emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az oroszok által indított invázió átterjedhet a szomszédos országokra, köztük Moldovára, Grúziára és a Nyugat-Balkánra. Attól tartanak, hogy Oroszország nem fog megállni Ukrajnával, és az orosz erők más országokban is akcióba lendülhetnek.

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.