Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,54 Ft
Euró
387,08 Ft
Font
451,81 Ft
Bitcoin
66,035 $

Nem várt csapásokat mérnek az oroszokra, Ukrajna nemzetközi légiót hozott létre

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma arról jelentett, hogy Oroszország jelenleg logisztikai kihívásoktól és az erős ukrán ellenállástól szenved.

...svg content...Fotó: Ukrán katonák vizsgálják egy lelőtt repülőgép roncsait Kijevben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen. MTI/AP/Oleksandr Ratushniak
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Oroszország kitart azon nézete szerint, hogy a terveiknek megfelelően haladnak előre, és tagadták, hogy gondjaik lennének az Ukrajna elleni invázióban. Elmondásuk szerint az elmúlt napokban amiatt lassítottak, mert az ukránok hajlandóságot mutattak a tárgyalásokra, majd miután kihátráltak, az összes orosz egység parancsot kapott arra, hogy folytassák az inváziót.

Az ukránok szerint szó sem volt arról, hogy kiléptek volna a beszélgetéstől, és az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma is arról jelentett, hogy az orosz erők jelenleg logisztikai kihívásoktól és erős ukrán ellenállástól szenvednek. Soron kívül Két megyére is másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Biden: két opció van, ebből az egyik a harmadik világháború

Kemény ellenállásba ütköztek Ukrajnában, és emiatt lassabban haladnak előre a tervezettnél – áll a brit védelmi minisztérium közleményében, amiről a CNN is beszámolt a bejegyzésében. A britek szerint az orosz erők veszteségeket szenvednek, és már számos orosz katonát ejtettek foglyul az ukrán erők, akik videofelvételeket is készítettek a lefegyverzett ellenségről.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy Ukrajna egy nemzetközi légiót hozott létre, amiben külföldi önkéntesek kapnak helyet. Az elnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, ez lesz a legfontosabb bizonyítéka annak, hogy Ukrajna mellett állnak az emberek.