Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,04 Ft
Euró
400,33 Ft
Font
478,79 Ft
Bitcoin
61,039 $

Orosz-ukrán háború: a Chelsea tulajdonosa megtett egy lépést hátra

Roman Arkagyjevics Abramovics, a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa és vezetője hivatalos közleményt adott ki az orosz-ukrán háború kirobbanását követően.

...svg content...Fotó: EPA/Andy Rain
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, az Oroszország által indított ukrán támadás miatt számos szankciót vezettek be, melyekkel nem egy orosz milliárdost terveznek hátráltatni. Roman Abramovics sem kivétel, aki hosszú ideje az Egyesült Királyságban él, és régóta a londoni elitklub tulajdonosa.

A milliárdos orosz üzletember lassan 20 éve birtokolja a csapatot, amivel mindent megnyert, és igazi top-csapatot faragott belőle. Számos nagy korszak van mögöttük, ám most eljött az idő, hogy hátrébb lépjen a kialakult helyzet miatt.

A közleményben foglaltak szerint Abramovics azt mondta, a közel 20 éves tulajdonosi tevékenységének ideje alatt mindig is úgy tekintett a szerepére, mint a klub gondozójára, akinek az a feladata, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek, és folyamatosan építkezzenek a jövő érdekében.

Az UEFA véget akar vetni a Gazprommal való együttműködésének

Elmondása szerint mindig is a klub érdekeit tartotta szem előtt, ennek megfelelően hozta meg a döntéseit. Mindamellett, hogy továbbra is elkötelezett ezen értékek mellett, úgy döntött, hogy a Chelsea jótékonysági alapítványára bízza a klub felügyeletét, mert úgy érzi, jelenleg ők vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy a klubot, a játékosokat, illetve a személyzetet, valamint a szurkolókat képviseljék, és szem előtt tartsák az érdekeiket.