Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,04 Ft
Euró
400,33 Ft
Font
478,79 Ft
Bitcoin
61,039 $

Lengyelország nem hajlandó lejátszani az Oroszország elleni VB-selejtezőjét

A lengyel labdarúgó szövetség bejelentette, hogy nem hajlandók lejátszani az Oroszország elleni világbajnoki selejtező mérkőzésüket.

...svg content...A lengyel válogatott a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezõjében játszott Lengyelország-Magyarország mérkõzés kezdete elõtt a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Lengyelország március 24-én találkozott volna az orosz labdarúgó válogatottal, erre azonban nem fog sor kerülni – számolt be róla a Daily Mail. Cezary Kulesza, a lengyel szövetség vezetője ezt egyértelművé tette:

„Elég volt a szavakból, ideje cselekedni! Az Orosz Föderáció Ukrajna elleni agressziójának eszkalációja miatt a lengyel nemzeti válogatott nem fogja lejátszani az Oroszország elleni selejtező mérkőzését. Ez az egyetlen helyes döntés. Kapcsolatban vagyunk a svéd és cseh szövetségekkel is, hogy a FIFA-nak közös álláspontot terjesszünk elő” Soron kívül Kovács Gergely problémásnak találja, hogy Magyar Péter nem vállalja fel Vitézy Dávid támogatását

A három ország labdarúgó szövetségei néhány nappal ezelőtt közös közleményben kérték, hogy ne kelljen lejátszani a szóban forgó mérkőzéseket Oroszország területén. A három szövetség jelezte, nem kívánnak Oroszországba utazni a mérkőzések lejátszása érdekében.

„A megfigyelhető katonai eszkaláció komoly következményekkel és jóval alacsonyabb biztonsággal fenyeget a nemzeti csapataink és a hivatalos delegációk számára. Arra kérjük a FIFA-t és az UEFA-t, hogy azonnal reagáljon és szolgáltasson alternatívákat, ahol le lehet játszani ezeket a mérkőzéseket”

Lengyelország viszont egyértelművé tette, hogy nem hajlandó lejátszani a mérkőzést Oroszország ellen, amely így alapvetően befolyásolja a selejtezőkör kimenetelét. Kérdéses, hogy a FIFA vagy az UEFA hogyan fog reagálni erre a bejelentésre.