Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,48 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
64,251 $

Új rivális törhet a Tesla babérjaira az önvezető villanyautók piacán

A Volkswagen állítólag a Huawei önvezető gépjárműveket fejlesztő szegmensét tervezi felvásárolni, mely ügylet gyümölcseként 2025-ig több mint másfél millió elektromos autót gyárthatnak le.

Twenty20
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Manager Magazin értesülései szerint a német autógyártó már megkezdte a tárgyalásokat a kínai techóriással, így elképzelhető, hogy hamarosan egy korábban nem várt üzlet megkötésének lehetünk szemtanúi.

Arról egyelőre nem esett szó, pontosan milyen pénzösszegek forognak kockán, a Volkswagen célja viszont teljesen egyértelmű: le szeretnék győzni a Teslát, amely az elmúlt években letaszíthatatlannak tűnik az önvezető villanyautók piacának csúcsáról. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az Autopilot üzemmódról Elon Musk több ízben is azt állította, hogy teljesen balesetmentes, ennek ellenére a szoftver még láthatóan csiszolatlan és bugos, nem véletlen, hogy a rendszer tavaly halálos közúti incidenseket is okozott.

A Huawei okosautó-részlege 2021-ben összesen 1 milliárd dollárt költött volna kutatás-fejlesztésre, emellett ambiciózus céljai között szerepelt egy ötezer fős K+F csapat kialakítása, amelyből kétezer mérnököt az autonóm vezetéshez köthető technológiák megalkotására áldoztak volna.

Nem az autonóm járművek iparága az egyetlen terület, ahol a Volkswagen ringbe szállt a Teslával, a német gyártó ugyanis a tisztán elektromos hajtású járművek eladása terén is legyűrné Muskékat, a Huawei-jel kötött szerződés révén 3 éven belül 1,5 millió egységet állítanának elő belőlük.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.