Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Orosz elemzők: kétséges, hogy Oroszország el fogja ismerni a kelet-ukrajnai „népköztársaságokat”

Orosz elemzők aggodalmuknak adtak hangot annak kapcsán, hogy elismerésre kerülhetnek az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai „népköztársaságok”.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfõ (b) látogatást tesz a Donyeck térségben 2021. április 8-án. Kijev szerint az orosz hadsereg nagyjából harminc zászlóaljat csoportosított a határ orosz oldalára, az ukrajnai Donyec-medence megszállt területeire és az Ukrajnától a nemzetközi jog szabályainak megsértésével elcsatolt Krím félszigetre. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz Duma (a választott képviseleti és törvényhozói szerv Oroszországban, az Oroszországi Föderáció Szövetségi Gyűlésének alsóháza) kedden felszólította Puytint, hogy ismerje el a szakadár Donyeck és Luhanszk régió önállóságát, mely igen kényes kérdés az orosz nacionalisták körében, s mely lépéssel megsemmisülne a 2015-ös minszki megállapodás – mely békét volt hivatott teremteni, ám tulajdonképpen semmi sem valósult meg belőle.

A szavazásról szóló jelentésében a Moscow Times az ügyet ismerő elemzők meglátásai szerint mutatott rá az újbóli politikai játszmákra, és idézte az ügy kapcsán elhangzottakat. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Konsztantyin Zatulin, az Egységes Oroszország törvényhozója:

„A Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok elismerése azt jelenti, hogy kilépünk a minszki megállapodásokból, és leromboljuk a konfliktus megoldására vonatkozó álláspontunkat. Ebben az értelemben az elismerés nem lesz előnyös sem Oroszországnak, sem a köztársaságoknak”.

Tatjana Sztanovaja, az R.Politik politikai tanácsadó cég alapítója:

„Az Egységes Oroszországnak le kellett zárnia a donbászi kérdést, és meg kellett akadályoznia, hogy kiszolgáltatottá váljon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormányzat más elemei is mellette állnak… A nap végén nem lesz semmiféle elismerés„.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.