Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Az amerikai szabályozó hatóság elhalasztja az 5 év alatti gyermekek oltásával kapcsolatos megbeszélést

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság úgy határozott, további dokumentációk átvizsgálása szükséges ahhoz, hogy érdemi vitát tudjanak folytatni az 5 év alatti gyermekek oltása kapcsán.

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az FDA közölte, hogy további adatokat szeretne látni a Pfizertől az 5 év alatti gyermekek oltása kapcsán, ezért halasztást kért az erre vonatkozó megbeszélésre. A kifejezetten az 5 év alatti gyermekek számára kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag alkalmazásáról szóló megbeszélés eredetileg a jövő héten lett volna, e halasztással azonban felmerül pár kérdés a legkisebbek oltásáról.

Ahogy szinte minden más országban is, úgy az Egyesült Államokban is az 5 év alatti korcsoport az egyetlen, mely nem kaphatja meg a koronavírus elleni oltóanyagot, azonban a nemrég megjelent, azóta pedig dominánssá vált omikron egyre több gyermeket fertőz meg, és a kórházi kezelések száma is jelentősen megugrott az amerikai gyermekek körében. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Az FDA azonban halasztást kért, és közölte, hogy további dokumentációkra van szüksége ahhoz, hogy kiértékelje a Pfizer 5 év alatti gyermekeknek szánt koronavírus elleni oltóanyagának alkalmazását, és az azzal kapcsolatos kockázatokat.

A Pfizer eközben jelezte, már vizsgálják az 5 év alatti gyermekek esetében alkalmazható esetleges harmadik oltás lehetőségét is, az ezzel kapcsolatos vizsgálati eredményeket pedig várhatóan április elején fogják közzétenni. A további adatokra pedig azért van szüksége az FDA-nak, mert az előzetes adatok alapján az 5 év alattiaknak szánt oltóanyag nem nyújtott kellő védelmet a koronavírus-fertőzéssel szemben.

(AP)

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.