Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

További Hírek

Kimondta ítéletében egy amerikai szövetségi bíró, hogy az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerengedélyeztetési Hatóságnak (FDA) radikálisan meg kell gyorsítania a Pfizer dokumentációjának nyilvánosságra hozatalát.

Meglehetősen aggasztó előrejelzést tett professzorok és orvosok egy csoportja, akik szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) csak 55 év múlva hozza nyilvánosságra a Pfizer-BioNTech vakcina dokumentációját.

A gyógyszerügyi hatóság szerint többen kórházi kezelésre szorultak, miután bevették a gyógyszert, melynek túladagolása akár halálhoz is vezethet.

A vizsgálatokban és tesztekben résztvevő gyermekek száma túl kevés volt ahhoz, hogy a ritka mellékhatásokkal kapcsolatban érdemi információ derüljön ki.

A Baltimore-ban található üzemben számos biztonsági probléma merült fel a múltban, így a hatóságok több millió dózis koronavírus elleni vakcinát ellenőriznek, mielőtt jóváhagyják azokat.

60 millió vakcinát meg kell semmisíteni az FDA döntése szerint, de további, kérdéses minőségű 10 millió dózist el lehet adományozni más országoknak.

A vállalat közölte, hogy szeptemberben fogja benyújtani kérelmét az FDA-hoz a kiterjesztett sürgősségi felhasználási engedélyre.

A Pfizer kedden közölte, hogy a hónap végén tervezi benyújtani az általuk kifejlesztett koronavírus elleni vakcina teljes körű amerikai engedélyezését, a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen. Ha az FDA jóváhagyja, a vállalat közvetlenül a fogyasztók számára is forgalmazhatja majd az oltást.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) felülvizsgálata után le kellett állítani a baltimore-i oltóanyaggyárat az üzemben uralkodó aggasztó állapotok miatt.

A klinikai vizsgálatok eredményeire hivatkozva kérte az életkori alkalmazás kiterjesztését a Pfizer az FDA-tól.