Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Donald Trump szerint Biden „rossz határra” küldi az amerikai katonákat

A korábbi elnök szerint Joe Bidennek először inkább az amerikai határt kellene biztosítania, majd azután beszéljen más országok inváziójáról.

...svg content...Fotó: Flickr/Gage Skidmore
Észak-Amerika

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy texasi politikai rendezvényen Trump erősen beleszállt a Biden-kormányba, amely szerinte „megszállottan próbálja védeni Ukrajna határát”, miközben nem halandó tudomásul venni az amerikai-mexikói határon kialakult menekültválságot.

„Mindenki Washingtonban megszállottan próbálja védeni Ukrajna határát, de számunkra nem Ukrajna határa a legfontosabb a világon, hanem Amerika határa” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Trump szerint a rekordszámú illegális bevándorló érkezése Mexikó felől már önmagában inváziónak tekinthető, amely az amerikai nemzetbiztonságot fenyegeti. Az ex-elnök szerint Biden feladta gyakorlatilag az amerikai határokat:

„Most már az egész bolygó azt hiszi, hogy behatolhat, mintha Amerikát harcban győzték volna le. Mielőtt a vezetőink más országok invázióiról beszélnek, inkább az országunk elleni inváziót kellene megállítaniuk”

Trump hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak inkább a déli határnál kellene bevetniük a hadsereget, nem Oroszország közvetlen közelségébe kellene vinni azt a számos amerikai katonát. Az ex-elnök Texast említette, ahova például lehetne amerikai katonákat vinni.

Donald Trump egyébként Biden azon kijelentésére reagált, hogy a közeljövőben amerikai katonákat vethetnek be Kelet-Európában, valamint a Pentagon 8500 katonának rendelte el, hogy legyenek bármikor készenlétben egy bevetés esetére.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.