Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
64,133 $

Nem javasolják az 5 és 12 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltását Svédországban

A svéd egészségügyi hivatal közleménye szerint a koronavírus elleni vakcinák előnyei gyermekek esetében nem ellensúlyozzák a kockázatokat.

MTI/Vajda János
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő

„Jelenlegi tudásunk birtokában kijelenthetjük, hogy a gyermekek súlyos megbetegedésének kockázata mellett nem látunk egyértelmű előnyöket az oltás beadásában” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a svéd egészségügyi hatóság tisztviselője, Britta Bjorkholm.

A szakember hozzátette, a döntés bármikor felülvizsgálható, ha a kutatások eredményei változnának, vagy ha egy új koronavírus-variáns megváltoztatná a világjárvány alakulását. Azok a gyermekek, akik a magas kockázati csoportba tartoznak és több alapbetegségben is szenvednek, továbbra is igényelhetik és felvehetik a covid elleni védőoltást. Soron kívül Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a magyar és a török versenyhatóság

Svédországban január 26-án több mint 40 ezer ember koronavírustesztje lett pozitív, ám az egészségügyi ellátórendszer nincs túlterhelve, mivel a fertőzöttek legnagyobb része vagy enyhe tüneteket produkál, vagy teljesen tünetmentes.

Csütörtökön mindössze 101, többségében idős covid-beteg szorult intenzív ellátásra, ami jóval alacsonyabb a 2021 tavaszán tapasztalt 400 páciensnél – adta hírül a Reuters.

A pandémia kitörése óta közel 16 ezer koronavírus-tesztpozitív ember hunyt el Svédországban, ahol nem lezárásokkal és megszorításokkal, hanem szakavatott infektológusokkal és valódi járványszakértőkkel kezelték a pandémiát, összpontosítva azokra, akik az életveszélyes szövődmények kialakulása tekintetében halmozottan veszélyeztetettek voltak.

Hatalmas robbanás történt egy katonai bázison, 20 kambodzsai katona meghalt

Legkevesebb 20 kambodzsai katona vesztette életét egy katonai bázison bekövetkezett robbanás következtében.